رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه تصریح کرد که بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر ممنوعیت واردات کالا از چهار کشور به معنی محدودیت واردات کالا نیست، بلکه قرار است عملیات واردات از طریق سیستم بانکی و گشایش ال سی از این کشورها انجام شود.
یکی از ارزهایی که در چند سال گذشته با افت قابل ملاحظه همراه شده، لیر ترکیه بوده است. واحد پولی که برای بازرگانان ایرانی در سالیان اخیر به دلیل حجم نسبتا بالای روابط تجاری ایران و ترکیه از اهمیت برخوردار بوده و از سوی دیگر نیز تاثیرات خود را بر سفر گردشگران ایرانی به ترکیه گذاشته است.
ایران موازنه تجاری با ترکیه را به نفع خود تغییر داده و از کسری ۲۶۶ میلیون دلاری در سال ۲۰۱۶ به مازاد حدودا ۴.۳ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۷ تبدیل کرده است.
درشرایطی که ترکیه وارد مذاکراتی شده که هرچه بیشتر از ظرفیتهای بالفعل و بالقوه سوآپ نفت عراق بهرهگیری کند؛ بهنظر میرسد مسئولان نفتی کشورمان به قرارداد ۶۰هزار بشکهای سوآپ نفت عراق که تا ۱۰ روز دیگر قرار است اجرایی شود، بسنده کردهاند.
مدیر کل بانک اف چاینا ترکیه با اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری و تامین مالی پروژه های زیرساختی در کشور، حضور اقتصادی را عامل تقویت روابط بلند مدت آنکارا-پکن دانست.
معاون ارزی بانک مرکزی ضمن قدردانی ازهمکاری های بانکی گذشته ترکیه با ایران، با اشاره به عزم جدی روسای جمهور دو کشور بر گسترش روابط اقتصادی، توسعه روابط بانکی را لازمه تسهیل مراودات تجاری فی مابین دانست.